Rodinný Silvestr v Litvínově skončil ohňostrojem

03.01.2015 19:17

V roce 2006 rozhodlo vedení města Litvínova, že loučení se starým rokem a vítání toho nového proběhne na Silvestra v odpoledních hodinách.

Rodinný Silvestr v Litvínově skončil ohňostrojem
Foto: zsmezibori.com
Popisek: Litvínov

Noční akce byla náročná nejen finančně, ale i organizačně, ve větší míře byl narušován veřejný pořádek a většině dětí unikl i tradiční silvestrovský půlnoční ohňostroj. Poprvé tak v roce 2006 mohly vyrazit na oslavu celé rodiny i s malými dětmi. Krátký odpolední program tenkrát začínal klauniádou a návštěvou Jů a Hele. Rozhodnutí města se tak setkalo s příznivou reakcí na změnu, která stále trvá. Rodinný cca dvacetiminutový Silvestr začíná v 17 hodin představením pro všechny generace a následuje ohňostroj. Akce probíhá v rámci Krušnohorských Vánoc, které pořádá město za finančního přispění sponzorů České rafinérské a. s., United Energy, a. s., STROJÍRNA Litvínov.

Silvestrovskou oslavu na náměstí Míru v Litvínově zahájila v roce 2014 starostka města Kamila Bláhová, která připomněla, co se městu podařilo v končícím roce a na co se občané Litvínova mohou těšit v roce 2015. „Loni se investice soustředily zejména do obnovy základních a mateřských škol, rekonstrukce zámku, obnovu Mostecké ulice v součinnosti s majiteli inženýrských sítí, dostalo se také na dětská hřiště a revitalizaci Janova. Většina akcí byla spolufinancována z dotací. V tomto trendu chceme pokračovat i v roce 2015,“ řekla mimo jiné starostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mulitvinov.cz

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

16:31 Přerov: Za odpad dosud zaplatilo 35 procent Přerovanů. Ostatní mají čas do konce června

Posledních sedm týdnů mají Přerované na to, aby zaplatili poplatek za odpad, který pro letošní rok č…