Rokycany: Město poskytlo dar Policii ČR

04.02.2018 8:35

Město darovalo Krajskému ředitelství policie Plzeňského kraje, Územnímu odboru Rokycany ochranné pomůcky pro policisty zajišťující přímý výkon služby. Jednalo se o 30 balistických vest a 7 párů speciální obuvi.

Rokycany: Město poskytlo dar Policii ČR
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Již v minulých letech město podpořilo Policii ČR tím, že poskytlo defibrilační přístroje, které slouží pro záchranu životů.

Policie ČR se dlouhodobě podílí na plnění úkolů obce s rozšířenou působností Rokycany v oblasti krizového řízení. K zajištění úkolů v oblasti krizového řízení Policie ČR požádala město Rokycany o spolupráci při řešení akceschopnosti sil, a to nákupem balistických vest pro skryté nošení sloužící ke zvýšení bezpečnosti policistů při výkonu služby, a speciální obuv pro účely bezpečného pohybu policistů na místech činu se specifickými podmínkami (místa požárů, ochrana před ostrými předměty).

„Poskytnutí ochranných pomůcek Policii ČR výrazným způsobem přispěje k její akceschopnosti a k udržení vysoké míry bezpečnosti na území obce s rozšířenou působností Rokycany“ řekl starosta města Václav Kočí.

Rada a zastupitelstvo města souhlasilo s poskytnutím daru. Oficiální předání se odehrálo na radnici. Z rukou starosty města ho převzal ředitel Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje pan plk. Mgr. Pavel Krákora a vedoucí územního odboru v Rokycanech plk. Mgr. Vlastimil Gregor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…