Rokycany: Obyvatelé města by mohli mít kompostéry zdarma

30.09.2019 19:53

Kompostéry pro obyvatele Rokycan a Borku, nové spotřebiče pro školku nebo vstup na veřejné toalety zdarma - to je jen část z programu minulého jednání rokycanských radních.

Rokycany: Obyvatelé města by mohli mít kompostéry zdarma
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Obyvatelé Rokycan by mohli zdarma získat domácí kompostéry. Radnice totiž bude žádat Ministerstvo životního prostředí o dotaci na jejich pořízení, která hradí 85 % výdajů. Město chce pořídit tři stovky domácích kompostérů o objemu 650 a 1050 litrů a také deset komunitních kompostérů. Jeden takový už několik měsíců slouží obyvatelům ulice U Nemocnice a velmi se osvědčil.

Město bude zjišťovat zájem obyvatel o kompostéry prostřednictvím jednoduchého dotazníku. V případě, že dotaci získá, zapůjčí domácí kompostéry zájemcům na pět let, pak přejdou zcela do jejich vlastnictví.  Vedení města tak chce snížit množství biologického odpadu ve směsném komunálním odpadu.

Radní na svém posledním jednání rozhodli také o tom, že mateřská škola v Raisově ulici bude mít nové elektrospotřebiče. Nahradí ty, které v kuchyni slouží i 40 let a jsou ve špatném stavu. Jedná se profesionální přístroje pro větší gastroprovozy, konkrétně

Držitelé takzvané WC karty budou mít vstup na veřejné toalety zdarma. Pacienti se střevními onemocněními často potřebují velmi rychle použít toaletu a bývá pro ně dokonce problémem i malé zdržení při placení. Po předložení WC karty mohou záchody využít zdarma a přednostně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…