Rokycany: První komunitní kompostér slouží v ulici U Nemocnice

12.08.2019 20:51

První komunitní kompostér SIVA TRIO už několik měsíců slouží obyvatelům Rokycan. Je v ulici U Nemocnice, kde si obyvatelé bytových domů přáli ekologicky likvidovat bioodpad nejen z kuchyní, ale také ten, který vzniká při údržbě dětského hřiště.

Rokycany: První komunitní kompostér slouží v ulici U Nemocnice
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Kompostér je uzamykatelný a má tři části, které se postupně zaplňují. Vzniklý kompost využijí pro svoji potřebu obyvatelé anebo se použije na údržbu pozemků města v blízkém okolí.

Zařízení je zabezpečené proti vniknutí hlodavců a je navržené tak, aby se minimalizovalo riziko vzniku zápachu.  Kompostování trvá čtyři až šest týdnů, rozložený materiál můžou pak zájemci dál využít jako kvalitní hnojivo a podpořit kvalitu půdy v komunitních zahrádkách či bytech. Jedná se o nejlepší a nejlevnější způsob nakládání s bioodpady, kdy se bioodpad změní v surovinu využitelnou v místě jeho vzniku.

O bezproblémový provoz komunitního kompostéru se stará správce určený městem.  Ze strany města Rokycany se jedná o pilotní projekt. Radnice chce tento způsob nakládání s bioodpady nabídnout i obyvatelům dalších bytových domů, kteří by měli chuť se do komunitního kompostování zapojit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…