Rokycany: Univerzitu třetího věku studuje rekordní počet seniorů

17.10.2019 15:03

Další semestr začal v rokycanské pobočce Univerzity třetího věku. Tentokrát do improvizovaných školních lavic v zasedací síni Triana usedl rekordní počet studentů. Je jich 76.

Rokycany: Univerzitu třetího věku studuje rekordní počet seniorů
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

„Zájem seniorů z Rokycan o studium je obrovský. Proto jsme zvýšili kapacitu a přijali o čtyři zájemce víc než v minulém semestru. Přesto jsme museli dalších 15 uchazečů odmítnout,“ říká Jana Cinkeová z rokycanské radnice, podle které je pro posluchače atraktivní i studijní obor - Regionální historie Rokycan a okolí.

V tomto akademickém roce čekají posluchače přednášky na téma panských sídel, památek, starých hranic a jejich značení nebo zaniklých staveb na Rokycansku. Dalšími tématy budou také starostové Rokycan, hrad v Rokycanech, vitriolové hutě, důlní neštěstí v Chomli, historie významných rokycanských podniků nebo vlastivědné zajímavosti okresu.

„Studenti Univerzity třetího věku musejí chodit na přednášky, mají vlastní vysokoškolské indexy, píšou seminární práce a zápočtové testy stejně jako jejich mladší kolegové na běžné univerzitě. Po absolvování šesti semestrů je pak čeká i promoce,“ vysvětluje Jana Cinkeová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…