Rokycany zvažují pořízení cykloboxů

04.08.2019 16:58

Bezpečnostní cykloboxy by mohly sloužit obyvatelům i návštěvníkům Rokycan. Vedení radnice si jeden z nich prohlédlo ve středu dopoledne a uvažuje o jejich pořízení.

Rokycany zvažují pořízení cykloboxů
Foto: wikimedia.org
Popisek: Rokycany

Boxy s magnetickým zámkem se ovládají pomocí elektronického samoobslužného systému. „Je možné do nich uložit nejen kola a koloběžky, ale třeba i kočárky nebo kolečkové brusle,“ vypočítává starosta Rokycan Václav Kočí, kterého zaujalo, že v boxech lze také dobíjet stále oblíbenější elektrokola. „Boxy navíc mají třeba kompresor, takže si tu můžou cyklisté dokonce i kola dofouknout,“ říká starosta.

Zařízení je energeticky soběstačné, protože jej pohání solární energie. Symbolickou cenu za jeho použití  je možné hradit mincemi i platební kartou.

Cykloboxy by mohly být například na nádvoří radnice, kde by je využívali nejen lidé, kteří si přijdou vyřizovat své záležitosti na některý z úřadů, ale také samotní zaměstnanci. Další by pak mohly sloužit třeba u plaveckého a sportovního areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…