Roudnice nad Labem: Historická výstavka na farmářském trhu

16.09.2014 21:42 | Zprávy

V sobotu 6. září byl „odhalen“ výstavní panel věnovaný roudnické komunální politice z dob první republiky. Pro velký zájem návštěvníků ho lze na farmářském trhu zhlédnout i o dalších sobotách a hned tuto 20. září a následně 4. a 18. října 2014.

Roudnice nad Labem: Historická výstavka na farmářském trhu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Brambory, ilustrační foto

Úspěšné farmářské trhy v Roudnici nad Labem mají jednu zvláštnost. Nejenže je vždy připraven bohatý kulturní program a aktivity pro děti, ale návštěvníci mají jedinečnou možnost shlédnout unikátní fotografie a archiválie ze sbírky roudnického badatele Filipa J. K. V. Uzla. Mnohé z nich jsou zde veřejně vystavovány poprvé.  
 
V sobotu 6. září byl „odhalen“ výstavní panel, který je věnován roudnické komunální politice z dob první republiky, a vzbudil velký zájem občanů města. Ti se pozastavovali a nacházeli na kandidátkách z roku 1930 podle jmen své sousedy a známé. Výstavní panel je interaktivní. Můžete se aktivně zapojit a fixem přímo na panel psát nebo popisovat koho známého jste našli. I já jsem si našla na kandidátce svého pradědečka sochaře Jana Brabce. Návštěvníci farmářských trhů tak bystřili svou paměť a vzpomínali koho pod jednotlivými jmény znali. Výstavní panel lze shlédnout na farmářském trhu i o dalších sobotách a hned tuto 20. září, následně 4. a 18. října 2014.
 
I v příštím roce bychom rádi veřejnosti ve spolupráci s vámi občany ukázali další historické fotografie a dokumenty z Roudnice n. L. Chceme se zaměřit na dobové snímky a pohlednice Husova náměstí. Proto pokud nějaké vlastníte, budeme rádi, když je na Roudnickém farmářském trhu společně zveřejníme. Z originálních snímků a dokumentů si pořídíme za vaší přítomnosti pouze kopie a na výstavě uvedeme původce dokumentu.
 
Zájemci a vlastníci fotografií kontaktujte p. Jirmusovou na tel. 728 841 396 nebo emailu Roudnických farmářských trhů roudnicketrhy@seznam.cz. Bylo by krásné a stylové zahájit čtvrtou sezónu farmářských trhů v dubnu 2015 právě výstavkou se snímky Husova náměstí a zavzpomínat si po sousedsku na tržnici, která na Husově náměstí bývala.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: roudnicenl.cz



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Některé lávky na Benešově třídě čeká letos oprava

7:17 Hradec Králové: Některé lávky na Benešově třídě čeká letos oprava

Poté co byla v dubnu otevřena nová lávka u Kozlovky na Benešově třídě, bude město pokračovat ve zvel…