Roudnice nad Labem: K rozšířenému hřbitovu povede nové osvětlení

08.10.2019 7:34

Na rozptylové louce roudnického hřbitova byla vyhotovena nová mlatová cesta. Nabídne vyšší pohřební kapacitu i prostor pro nové pomníky. Do Dušiček ji doplní i kompletní osvětlení přilehlé ulice a nového parkoviště.

Roudnice nad Labem: K rozšířenému hřbitovu povede nové osvětlení
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

O místa k pohřbívání na roudnickém hřbitově je zájem, volné hrobky a hrobová místa ubývají. I proto se tak pro mnohé stal zajímavou alternativou rozptyl.

Na rozptylové louce však potřebná místa pro desky a pomníky také rychle docházejí. Problém s kapacitou pohřebiště nyní dočasně vyřešila zcela nová mlatová cesta s obrubou v rozsahu 80 m2, která vnikla ve středové části louky. Díky ní může hřbitov zájemcům nabídnout další desítky míst. Zakázku za 105 330 Kč s DPH v posledním srpnovém týdnu vyhotovila firma Jiří Štěpař – ASTRA zahrady.

„Zatím se jedná pouze o první etapu. V této nové části hřbitova máme v plánu i úpravu a výstavbu dalších cest. Práce si však vyžádají prořezy dřevin, se kterými je potřeba počkat až do podzimních měsíců. Proto s nimi navážeme až v příštím roce,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Svátek zesnulých je tradičně termínem, kdy hřbitov navštěvuje nejvíce pozůstalých. Právě do listopadu by tak mělo být dokončeno osvětlení ulice U Hřbitova, včetně plochy nového parkoviště. Veřejné osvětlení v této lokalitě má stále vrchní vedení a je již zastaralé a dlouhodobě nevyhovující. Dle projektu firmy Šinfelt s.r.o. ho nahradí moderní LED alternativa od zhotovitele Raisa s.r.o. za celkovou částku 608 404 Kč s DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…