Roudnice nad Labem: K rozšířenému hřbitovu povede nové osvětlení

08.10.2019 7:34

Na rozptylové louce roudnického hřbitova byla vyhotovena nová mlatová cesta. Nabídne vyšší pohřební kapacitu i prostor pro nové pomníky. Do Dušiček ji doplní i kompletní osvětlení přilehlé ulice a nového parkoviště.

Roudnice nad Labem: K rozšířenému hřbitovu povede nové osvětlení
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

O místa k pohřbívání na roudnickém hřbitově je zájem, volné hrobky a hrobová místa ubývají. I proto se tak pro mnohé stal zajímavou alternativou rozptyl.

Na rozptylové louce však potřebná místa pro desky a pomníky také rychle docházejí. Problém s kapacitou pohřebiště nyní dočasně vyřešila zcela nová mlatová cesta s obrubou v rozsahu 80 m2, která vnikla ve středové části louky. Díky ní může hřbitov zájemcům nabídnout další desítky míst. Zakázku za 105 330 Kč s DPH v posledním srpnovém týdnu vyhotovila firma Jiří Štěpař – ASTRA zahrady.

„Zatím se jedná pouze o první etapu. V této nové části hřbitova máme v plánu i úpravu a výstavbu dalších cest. Práce si však vyžádají prořezy dřevin, se kterými je potřeba počkat až do podzimních měsíců. Proto s nimi navážeme až v příštím roce,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Svátek zesnulých je tradičně termínem, kdy hřbitov navštěvuje nejvíce pozůstalých. Právě do listopadu by tak mělo být dokončeno osvětlení ulice U Hřbitova, včetně plochy nového parkoviště. Veřejné osvětlení v této lokalitě má stále vrchní vedení a je již zastaralé a dlouhodobě nevyhovující. Dle projektu firmy Šinfelt s.r.o. ho nahradí moderní LED alternativa od zhotovitele Raisa s.r.o. za celkovou částku 608 404 Kč s DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…