Roudnice nad Labem: Nový úsek cyklostezky po břehu propojí Dobříň a Záluží

16.08.2019 20:51

Nově budovaný úsek Labské stezky Dobříň – Račice v minulém týdnu získal nový povrch. Do konce prázdnin by tak, díky investici Ústeckého kraje, měl nabídnout možnost pohodlné a bezpečné jízdy mimo hlavní komunikace z Roudnice nad Labem až do Záluží.

Roudnice nad Labem: Nový úsek cyklostezky po břehu propojí Dobříň a Záluží
Foto: archív autora
Popisek: Roudnice nad Labem

Labská stezka, evropská dálková cyklotrasa, je jednoznačně jednou z nejkrásnějších a nejoblíbenějších říčních stezek v Evropě. Včetně odbočky do Prahy nabízí stezka téměř 1.300 kilometrů jedinečného spojení historie, architektury a přírody. Vede atraktivním prostředím koridoru řeky Labe od pramene v Krkonoších až k Severnímu moři u německého Cuxhavenu.

„Ústecký kraj je na svém území majoritním investorem výstavby Labské stezky. V letošním roce začne budovat poslední  etapy výstavby: úseky Dobříň – Račice, Račice – Hněvice a Třeboutice – Nučnice a dovrší tak letitou investiční práci na tomto turistickém fenoménu,“ řekl v úvodu roku k Labské stezce náměstek hejtmana Ústeckého kraje Zdeněk Matouš.

Právě úsek vedoucí z Dobříně směrem na Kozlovice, Záluží, následně kolem veslařského kanálu a končící v Račicích se nyní blíží svému dokončení. Travčická provozní jednotka firmy Strabag a.s. jeho realizaci zahájila již v únoru a v minulém týdnu se podařilo položit finální povrchové vrstvy. Oproti původnímu předpokladu dokončení v září tohoto roku se tak hotové cyklostezky veřejnost dočká již do konce prázdnin.

Stavba zahrnuje přibližně 4 km dlouhý úsek cyklotrasy s asfaltobetonovým povrchem. Součásti výstavby je i nová opěrná zeď o délce 84 m a sanace stávajících zdí.

„Za nejnaročnější část celé stavby považuji zhotovení vlastní komunikace. Trasa prochází úzkým prostorem ohraničeným řekou a stromy. Ke stísněným podmínkám při realizaci přispěla i nemožnost zřízení dalšího příjezdu na staveniště," prozradil za firmu STRABAG a.s. Ing. Jozef Křížek.

„Labská stezka je pro Roudnici z pohledu turistického ruchu zcela zásadní. Cykloturistice jsme maximálně otevřeni. V uplynulém roce jsme i s touto myšlenkou zahájili provoz zcela nového informačního centra a do budoucna plánujeme i další investice,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Na průběh prací se můžete podívat v nejnovější reportáži MIS. Více informací o Labské stezce naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…