Rožnov: Jurkovičovu rozhlednu navštívilo přes čtyři a půl tisíce hostů

07.06.2012 19:27

Jurkovičova rozhledna na Karlově kopci je v provozu od 28. dubna letošního roku. Za tu dobu k ní zamířilo 4.665 turistů (údaj k datu 31.5.2012). Byli mezi nimi hosté z Polska, Německa, Slovenska nebo Austrálie.

Rožnov: Jurkovičovu rozhlednu navštívilo přes čtyři a půl tisíce hostů
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Za první měsíc provozu registruje rožnovská Jurkovičova rozhledna celkem 4.665 návštěvníků. Velkou část z nich tvoří samozřejmě Rožnované, kteří jsou zvědavi na novou dominantu města. Mezi hosty se ale objevili i turisté z celé České republiky, Polska, Německa, Slovenska nebo Austrálie.

„Vzhledem k tomu, že ještě v plném rozsahu nezačala letní turistická sezona, jsme počtem návštěvníků samozřejmě příjemně překvapeni. Naplňuje se náš předpoklad, že stavba v osobitém stylu Dušana Samo Jurkoviče nabídne další výraznou atraktivitu města a přiláká řadu hostů,“ uvedla starostka Rožnova Markéta Blinková.

Po celý květen se již za vstup na rozhlednu platí vstupné. „Jeho výtěžek by měl pokrýt běžné roční provozní výdaje spojené s činností rozhledny včetně mezd zaměstnanců,“ doplnila Blinková s tím, že město nyní připravuje aktualizaci orientačního systému města a dopravního značení tak, aby turisté cestu k rozhledně bez problémů našli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Rožnov pod Radhoštěm - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…