Rožnov pod Radhoštěm: Město se připravuje na sníh

21.11.2018 21:22

Na blížící se zimu se připravují nejen lyžaři, ale také pracovníci odboru správy majetku rožnovského městského úřadu, kteří zodpovídají za zimní údržbu v Rožnově p.R. Do terénu mohou vyslat až pět desítek strojů a zařízení určených na úklid komunikací. K dispozici je i dostatek posypového materiálu. Rozpočet města počítá na zimní údržbu s částkou kolem 3,5 mil korun.

Rožnov pod Radhoštěm: Město se připravuje na sníh
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Celkem více než 101 km komunikací (silnic), 51,5 km chodníků a 55 tis. m2 zpevněných ploch (parkovišť) má na starosti město Rožnov pod Radhoštěm v rámci zimní údržby. „K tomuto počtu je potřeba přičíst ještě přibližně 55 běžných metrů schodů,“ řekla vedoucí Odboru správy majetku MěÚ Rožnov p.R. Michaela Hanzl, která za zimní údržbu zodpovídá. „Na zimu jsme ale dobře připraveni. Kromě techniky, která je smluvně zajištěna přes rožnovské firmy (mimo jiné osm nákladních aut, tři stroje s přední radlicí a třináct strojů se zadní radlicí), máme momentálně ve skladu navezeno 650 tun posypového materiálu. V případě potřeby můžeme tyto skladové zásoby ihned doplnit dalším materiálem. V loňském roce jsme vypotřebovali  792 tun inertního posypového materiálu,“ doplnila Hanzl s tím, že pokud dojde k větší sněhové kalamitě, bude město podobně jako v minulých letech sníh především z centra města a z křižovatek vyvážet na velké parkoviště u rožnovského koupaliště.

Náklady na zimní údržbu se v loňském roce vyšplhaly na 2,24 milionu korun. S údržbou komunikací budou navíc městu pomáhat pracovníci v rámci veřejně prospěšných prací. Celkem se jedná o čtyři osoby.

Strategie odklízení a posypu bude stejná jako v předchozích letech. „Pluhy budou v terénu, jakmile nasněží minimálně 5 cm nového sněhu. A sypat komunikace budeme samozřejmě ihned po sněžení, nikoliv v jeho průběhu,“ uvedla Michaela Slobodová.

Město Rožnov má udělenu výjimku od Správy Chráněné krajinné oblasti Beskydy na provádění chemického posypu cest solením. „Toto povolení využíváme omezeně na šestnáct úseků, specifikovaných ve smlouvě o dílo. Jedná se o ulice 1. máje, 5. května, Lesní, Pionýrská, J. Wolkera, Partyzánská, Tyršovo nábřeží, části ulice Svazarmovské, Zuberské, část ulice Kulturní od OD Láz po Finanční úřad, ulici Horskou po ZŠ 5. Května, ulice Wolkerova a partyzánská na Záhumení a ulici Sokolská . Přesné vyznačení udržovaných úseků je uvedeno v orientačním zákresu, který je k dispozici na webových stránkách města (zde),“ uzavřela Michaela Hanzl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …