Rožnov pod Radhoštěm: Paláčkův mlýn byl odstraněn

31.03.2021 16:59

Chátrající budova, která nese zažitý název Paláčkův mlýn, byla včera zbourána. Nevyužívaný objekt byl již několik let v neopravitelném stavu, třikrát vyhořel, v letních měsících zde přebývali lidé bez přístřeší, a město usilovalo již v předešlých letech o odstranění budovy. Po dokončení bouracích prací bude zahájena výstavba bytového domu s několika obchody v přízemí.

Rožnov pod Radhoštěm: Paláčkův mlýn byl odstraněn
Foto: roznov.cz
Popisek: Náměstí v Rožnově pod Radhoštěm

Město Rožnov pod Radhoštěm se dlouhodobě snažilo o vyřešení jednoho z nevzhledných problémů města, a to této chátrající stavby v samotném centru.

Anketa

Přivolali byste policii na shlukující se a popíjející spoluobčany?

30%
70%
hlasovalo: 12901 lidí

Objekt Paláčkův mlýn, který několikrát vyhořel, byl dlouhodobě nevyužívaný a neudržovaný a povolení k demolici bylo vydáno již před několika lety Před třemi lety byla vydána stavebním odborem výzva k zabezpečení střechy, tak aby neohrožovala okolí. O měsíc později bylo kontrolní prohlídku ověřeno, že stavba byla řádně zabezpečena. V té době majitel objektu požádal o prodloužení termínu k odstranění stavby. Dobrou zprávu pro město i občany jsou demoliční práce, které probíhaly v oblasti daného objektu a znamenaly jediné, Paláčkův mlýn byl definitivně zbourán. „Můžu říct za celé vedení města, že jsme na několika schůzkách s majiteli objektu vyzývali k odstranění stavby a také jsme na to tlačili smlouvou s investorem, takže jsme rádi, že se tak nyní stalo. Dlouhodobě jsme dostávali podněty občanů k odstranění tohoto objektu, protože rozhodně nepřispíval k líbivému vzhledu města. Bohužel nebyl v majetku města, ale v soukromém vlastnictví, tudíž jsme se snažili hlavně vyjednávat. Věřím, že demoliční práce budou hotovy co nejdříve a na tomto místě vznikne nový objekt, který bude pro občany přínosný. Návrhy úprav veřejného prostranství počítaly s připomenutím slavnější minulosti Paláčkova mlýna a v dlažbě by měla být zvýrazněna bývalá Rožnovská struha, čili mlýnský náhon. Také se těšíme na to, až bude možné po dokončení stavby pokročit se záměry tržnice,“ dodala místostarostka Kristýna Kosová.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…