ŠKODA AUTO a zástupci města Mladá Boleslav diskutovali o rozvoji regionu

30.07.2018 21:17

Ve středu 25. července se setkal předseda představenstva ŠKODA AUTO Bernhard Maier a člen představenstva ŠKODA AUTO za oblast řízení lidských zdrojů Bohdan Wojnar s primátorem města Raduanem Nwelatim, prvním náměstkem primátora Jiřím Bouškou a předsedou výboru pro spolupráci se ŠKODA AUTO a zastupitelem Mladé Boleslavi Robinem Povšíkem. Tématem diskuze byly zejména investice společnosti ŠKODA AUTO do rozvoje Mladoboleslavska.

ŠKODA AUTO a zástupci města Mladá Boleslav diskutovali o rozvoji regionu
Foto: mb-net.cz
Popisek: Mladá Boleslav

Předseda představenstva Bernhard Maier informoval vedení města o záměru společnosti vytvořit Nadační fond ŠKODA AUTO, ve kterém budou alokovány již přislíbené prostředky pro rozvoj atraktivity regionu ve výši 30 milionů EUR. Bernhard Maier také zástupce města informoval o tom, že došlo ke schválení první sady projektů v hodnotě téměř 700 000 EUR. V rámci diskuze mezi zainteresovanými stranami vyplynul požadavek realizovat prioritně projekty pro zvýšení bezpečnosti. V první vlně se tedy výrazná podpora bude týkat městského kamerového systému, městské policie i záchranné služby, podpořena bude také práce s bezdomovci. ŠKODA AUTO plánuje v příštích třech letech vložit do rozvojového fondu pro region Mladá Boleslav celkem až 750 milionů korun.

Zástupci města informovali vedení společnosti o rozvojových plánech v oblasti Poplužního dvora a přilehlé oblasti pod hradem, zejména o stavu čtyř rozvojových projektů ve výši 80 milionů Kč investovaných městem, ke kterým se město zavázalo v roce 2017.

Mladoboleslavsko patří již více než 100 let k nejprůmyslovějším regionům v českých zemích. Podporou kultury, sociálních zařízení, sportovních aktivit a dalších projektů přebírá ŠKODA AUTO společenskou odpovědnost za regiony, ve kterých jsou umístěny její závody. Přitom automobilka úzce spolupracuje s oborovými a průmyslovými svazy, aby napomohla přípravě celé české ekonomiky na budoucí výzvy. Již v minulosti pomohla vyjednat ŠKODA AUTO pro Mladoboleslavsko veřejné investice do dopravní infrastruktury ve výši více než 850 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…