Semily: Centrum města s ostrovem propojí nová lávka

30.06.2017 19:46

Již na podzim tohoto roku se semilští občané poprvé projdou po nové lávce, která nahradí dosluhující mostek přes náhon spojující centrum města s městským parkem. Stav současné lávky byl již...

Semily: Centrum města s ostrovem propojí nová lávka
Foto: Luděk Kovář, Wikimedia Commons
Popisek: Semily

Již na podzim tohoto roku se Semilští poprvé projdou po nové lávce, která nahradí dosluhující mostek přes náhon spojující centrum města s městským parkem. Stav současné lávky byl již natolik nevyhovující, že se město rozhodlo pro její rekonstrukci.

Ing. Daniel Mach, odbor rozvoje a správy majetku: "Na základě veřejné soutěže byl vybrán dodavatel stavby, kterým je společnost MPS Mostní a pozemní stavby engineering s.r.o. Čepí u Pardubic. Cena díla je 1.496.289,00 Kč včetně DPH a včetně rezervy ve výši 121.000 Kč, která bude použita pouze v případě, že se objeví nepředpokládatelné práce jako např. nutnost zvýšené sanace opěrných zídek. V rámci stavby dojde k novému uložení kabelů rozvodů elektřiny a kabelové televize přímo do konstrukce lávky a ne na okraj za zábradlí, jako je tomu dnes."

Stavba bude zahájena na počátku letních prázdnin. Vedle současné lávky bude na části pozemku vymezené pro stavbu zahájena betonáž nosné konstrukce nové lávky, která bude následně za pomoci jeřábů na přelomu července a srpna přemístěna na opravené podpěry po stranách náhona.

Bc. Lena Mlejnková, starostka města Semily: "Termín dokončení lávky je stanoven na 30.10. t.r., nicméně vše napovídá tomu, že novou lávku budou moci pěší používat již v době konání tradiční slavnosti Semilský pecen, která se uskuteční 9. září t.r."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…