Senioři nad 70 let v královéhradecké MHD už brzo ušetří

27.04.2016 9:14

Na výrazné zlevnění jízdného v MHD se mohou těšit královéhradečtí senioři starší sedmdesáti let. Město pro ně totiž od září výrazně zlevní jízdné.

Senioři nad 70 let v královéhradecké MHD už brzo ušetří
Foto: hradeckralove.org
Popisek: Pohled na historické náměstí v Hradci Králové

S návrhem na využití finanční kompenzace pro Dopravní podnik města Hradce Králové z prostředků, které městu zbyly z hospodaření loňského roku, vyslovili dnes souhlas i městští zastupitelé.

Dopravní podnik města Hradce Králové zatím podrobnosti snížení ceny pro cestující starší sedmdesáti let připravuje. „Zatím víme, že bychom toto zvýhodnění jízdného chtěli uplatnit od září tohoto roku. Konkrétní řešení bude předloženo valné hromadě, která rozhodne,“ naznačuje předseda představenstva Dopravního podniku města Hradce Králové Miloslav Kulich.

„Finanční kompenzaci pro dopravní podnik ve výši 3,5 milionu korun si můžeme dovolit čerpat díky úsporám z loňského roku. Jsme rádi, že tato úspora může být použita právě na podporu seniorů,“ dodává Romana Lišková, náměstkyně primátora zodpovědná za majetek města i městské organizace.

V současnosti senioři platí V Hradci Králové za jízdné v MHD částku ve výši 500 korun ročně bez ohledu na to, jak často jezdí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravilo konferenci o prevenci rizikového chování

13:05 Ústí nad Labem: Město připravilo konferenci o prevenci rizikového chování

Několik desítek zástupců školských zařízení, sociálních služeb a samospráv projednalo nové trendy v …