Školský výbor Základní městské části Praha 5 projednal výpověď tanečnímu centru

09.01.2017 17:45

Školský výbor Zastupitelstva MČ Praha 5 na svém 15. zasedání dne 22. 12. 2016 projednal podání výpovědi z nájmu nebytových prostor – Pod Žvahovem 463, Praha 5, kterou přijala Rada MČ Praha 5 na svém zasedání dne 23. 11. 2016. Školský výbor se svým usnesením ztotožnil s důvody, které Radu MČ vedly k podání výpovědi, a pro Zastupitelstvo MČ přijal usnesení ve znění: „Školský výbor doporučuje Zastupitelstvu MČ schválit podání výpovědi Tanečnímu centru Praha z nájmu nebytových prostor Pod Žvahovem 463.“

Školský výbor Základní městské části Praha 5 projednal výpověď tanečnímu centru
Foto: wikipedia.org
Popisek: Praha 5

Po schválení výpovědi Zastupitelstvem MČ započne od 1. 7. 2017 běžet roční výpovědní lhůta. Vedení MČ činí kroky k výpovědi s dostatečným předstihem tak, aby Taneční centrum Praha mělo dostatek času pro nalezení nového místa pro provozování své činnosti.

Mezi důvody k podání výpovědi patří především snaha představitelů MČ zajistit dobré podmínky pro rozvoj základní školy, především pak s ohledem na kapacitu tělocvičny a jídelny. Dále chce radnice budovu školy „vrátit“ místním obyvatelům Hlubočep, aby prostory základní školy sloužily občanům ke komunitnímu užití ve standardním režimu doplňkové činnosti ZŠ. Krom toho vedení MČ připravuje kompletní rekonstrukci budovy a areálu, která by Žvahov měla navrátit základnímu školství s ohledem na očekávaný rozvoj Barrandova a jižního Smíchova.

Městská část do budovy Pod Žvahovem investovala za poslední dva roky kolem čtrnácti milionů korun v souvislosti s obnovou základní školy. I letos připravuje rekonstrukci dalšího patra pro potřeby základní školy a chystá zateplení a obnovu fasády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…