Šlapanice: Stavba Nového domova slavnostně zahájena

14.12.2021 21:49 | Tisková zpráva

I díky podpoře 36 obcí z ORP Šlapanice mohla být včera v Mokré-Horákov slavnostně zahájena stavba Nového domova pro dospělé s autismem, jehož realizátorem je nezisková organizace Tady to mám rád, z. s.

Šlapanice: Stavba Nového domova slavnostně zahájena
Foto: slapanice.cz
Popisek: Město Šlapanice

Důvodem realizace projektu jsou neexistující pobytové služby pro dospělé lidi s PAS. Díky projektu vznikne celoroční pobytová služba rodinného charakteru pro dospělé osoby s autismem, která jim umožní žít plnohodnotný život v souladu s jejich individuálními možnostmi a schopnostmi. Cílem Nového domova je, aby jeho obyvatelé mohli žít život, co nejvíce podobný životu běžných lidí, aby se v co největší míře podíleli na péči o sebe a svou domácnost.

Nákup domu a jeho rekonstrukce a přístavba stojí přes 26,5 milionu korun. Spolek získal dotaci z Evropské unie, která pokryje jen část realizace. Prostředky potřebné pro realizaci projektu získal díky podpoře Jihomoravského kraje, Magistrátu města Brna, 36 obcí na Šlapanicku a dalších individuálních dárců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…