Smart City Plzeň má vlastní web

08.08.2017 9:16

Z 50 ukazatelů porovnávajících statutární města v České republice vyšla Plzeň jako nejlepší místo k životu v naší zemi.

Smart City Plzeň má vlastní web
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Město se pomocí chytrých technologií snaží zkvalitňovat úroveň života občanů, zjednodušovat vyřizování na úřadě, zkvalitňovat vzdělávání, zlepšovat dopravu, životní prostředí, ale i například energetickou bezpečnost a další oblasti. Pro lepší informovanost občanů o celém konceptu Smart City Plzeň spustilo město pro tento projekt vlastní web.

Na adrese smartcity.plzen.eu lidé najdou informace o samotném konceptu Smart City a o jednotlivých projektech. Na webu se můžete dále podívat na tým odborníků, který tyto projekty tvoří, například tým IT, bezpečnost, veřejnost nebo mobilita. Zájemci o další informace mohou využít formulář a zeptat se na to, co je v rámci chytrého města zajímá.

V rámci České republiky se Plzeň řadí mezi průkopníky naplňující koncept Smart City. Řadu chytrých řešení se už podařilo v západočeské metropoli zavést, další se průběžně vyvíjejí a uvádějí do praxe.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

13:05 Liberec: Zastupitelstvo schválilo znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd

Zastupitelstvo města Liberec schválilo záměr znovuobnovení lanové dráhy na Ještěd ve variantě: jedna…