Soběslav: Odbahnění rybníka Nový bylo zahájeno

04.02.2018 13:49

Tento týden byly zahájeny přípravné práce na akci „Rybník Nový u Soběslavi – posílení přirozené funkce krajiny“. Dodavatelem této velmi náročné akce podpořené z Operačního programu životního prostředí je firma HYDRO&KOV, s. r. o., Třeboň.

Soběslav: Odbahnění rybníka Nový bylo zahájeno
Foto: Město Soběslav
Popisek: Soběslav

Po upuštění hladiny rybníka Nový začalo navážení kamene s cílem vytvoření mezideponie vytěženého sedimentu v jihovýchodním cípu rybníka. Zároveň začaly práce na druhé mezideponii spočívající ve skrývce ornice na zemědělské půdě nad sousedním parkem, kam bude navezena zbylá část vytěženého sedimentu z rybníka. Vytěžené bahno bude po vyschnutí, v průběhu podzimu letošního roku, odvezeno na pole v okolí Chlebova a následně zaoráno. Zhruba do poloviny února dojde k vykácení některých stromů na návodní straně hráze, a to v prostoru mezideponie budované v rybníku.

Vlastní vypuštění rybníka a odbahnění začne koncem února nebo začátkem března v návaznosti na klimatické podmínky.

Upozorňujeme občany, aby v době prací nevstupovali do prostoru staveniště vymezeného páskou a aby dbali pokynů cedulí umístěných na přístupových cestách.

Bližší informace je možné získat na odboru životního prostředí Městského úřadu v Soběslavi u Ing. M. Staňkové, telefon 381 508 160. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …