Sofie je Olomoučankou, na radnici ji přivítal primátor

28.02.2015 18:12

V duchu oslav souvisejících s příchodem nového života se neslo odpoledne 26. února na olomoucké radnici. V obřadní síni primátor Antonín Staněk vítal první Olomoučanku roku 2015 Sofii Šafářovou. Holčička se narodila jako letošní první dítě města 1. ledna dvě hodiny a patnáct minut po půlnoci.

Sofie je Olomoučankou, na radnici ji přivítal primátor
Foto: Hans Štembera
Popisek: Náměstí v Olomouci

„Vítej v Olomouci, vítej doma! Přeji ti co nejvíce příjemných chvil strávených v rodném městě,“ uvedl v úvodu slavnostního obřadu primátor Olomouce Antonín Staněk. „Zrození je posvátný okamžik a chvíle, kdy poprvé držíme své dítě v náručí, patří pro rodiče k nepopsatelným zážitkům. Ať se vaší dceři naplní život zdravím, láskou a spokojeností. Záležet bude teď také na vás, jak budete svou dceru vychovávat a jak moc k ní budete nároční,“ doplnil směrem ke šťastným rodičům primátor.

První Olomoučanka roku 2015 se narodila rodičům Petře Schneidrové a Jiřímu Šafářovi. Spolu s nimi se doma z malé Sofie radují také devítiletý bratr Adam a čtyřletá sestra Sabina.

S přáním se připojil vedle primátora Antonína Staňka a členek Komise pro občanské záležitosti také radní a ředitel Technických služeb města Olomouce Miroslav Petřík. Jménem městské akciové společnosti předal Sofii kontejner plný dětských plenek. Dalšími sponzory byli Zlatnictví Svatopluk Křížek, od nějž Olomoučanka obdržela zlatý řetízek a přívěsek se znakem města, Česká spořitelna Olomouc, Zdravotnické potřeby Olomouc, Rodinné centrum Heřmánek, společnosti CampaNet a HV Propag.

Milým hudebním vystoupením přivítali do řad Olomoučanů malou Sofii také žáci Základní školy Zeyerova pod vedením Jany Fialové a s dalším kulturním programem se přidali i malí Hanáčci v naškrobených krojích.

Tradice vítání prvních Olomoučanů se ve městě píše od roku 2000. Při jeho jubilejním 15. ročníku proto letos nemohl chybět také Lukáš Dokoupil. Dnes čerstvý držitel občanského průkazu, který byl vítán jako první dítě roku 2000. „S velkým potěšením sleduji, jak konkrétně dnes vypadá rozdíl patnácti let,“ zkonstatoval s úsměvem při pohledu do obřadní síně olomoucké radnice tehdejší primátor Martin Tesařík, který byl hostem slavnostního obřadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olomouc.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…