Sokolov: Agentura bude zjišťovat názory na bezpečnost ve městě

18.08.2019 20:32

Agentura pro sociální začleňování připravuje výzkum zaměřený na zkušenosti a názory občanů na bezpečnost ve městě Sokolov. Výzkum bude realizován z finančních zdrojů agentury bez finanční spoluúčasti města a uskuteční se letos na podzim. Výsledky získané agenturou doplní průzkum pocitu bezpečí, který město Sokolov pravidelně provádí.

Sokolov: Agentura bude zjišťovat názory na bezpečnost ve městě
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

V průběhu podzimu se bude napříč Sokolovem pohybovat tým zkušených tazatelů, kteří plánují sesbírat na sedm set dotazníků od občanů. Výsledná podoba dotazníku byla konzultována se starostkou města a zástupci městské i státní policie a s vedoucí odboru sociálních věcí městského úřadu. Do přípravy se zapojili také zástupci Krajského úřadu Karlovarského kraje.

Výzkum se zaměřuje na široké spektrum oblastí – občanské soužití, sociální problémy, pocit bezpečí, na oběti a pachatele trestných činů a na další oblasti. Zjištěná data budou sloužit jednotlivým složkám města k plánování potřebných bezpečnostních opatření.

Tazatele bude při výzkumu zajímat například, kde a jak dlouho dotazovaný ve městě bydlí, kolik mu je let, jak hodnotí sousedskou atmosféru v okolí svého bydliště nebo zda má v Sokolově jak přátele, kteří žijí v sociálně vyloučené lokalitě, tak přátele, kteří žijí mimo tuto lokalitu. Chybět nebudou ani dotazy týkající se strachu z kriminality a sociálních problémů.

Město Sokolov spolupracovalo s Agenturou pro sociální začleňování již v letech 2011 až 2014. V roce 2016 vstoupilo město do Koordinovaného přístupu k sociálně vyloučeným lokalitám a tím navázalo na předchozí spolupráci při řešení problematiky sociálního vyloučení, konkrétně v oblastech bydlení, bezdomovectví, zaměstnanosti, sociálních služeb, vzdělávání a zdraví. Díky vzájemné spolupráci vznikla řada materiálů, mezi nimi třeba Analýza sociálně vyloučených lokalit a bezdomovectví se zřetelem na bydlení nebo Strategický plán sociálního začleňování města Sokolov pro období 2017 – 2019.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…