Sokolov: Děti tvořily a zpívaly pro Stonožku

21.12.2017 19:47

I v letošním roce se žáci Základní školy v Sokolově, Švabinského 1702 zapojili do hnutí Stonožka - Děti pomáhají dětem. Tato tradice trvá již dvacet let.

Sokolov: Děti tvořily a zpívaly pro Stonožku
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Při hodinách výtvarné výchovy jsou vyráběna vánoční přáníčka. Ta pak předána rodičům, kteří je podle svého uvážení a možností finančně ohodnotí.

Stonožkový týden trval od 1. do 15. prosince, během něhož se podařilo shromáždit částku 17 300 korun. Vybrané peníze žáci společně s ředitelkou školy Mgr. Lenkou Skopalovou předali v úterý 19. prosince dětskému oddělení sokolovské nemocnice.

Ještě tentýž den stihl školní pěvecký sbor posílen i o učitele zazpívat několik vánočních písni pro starší hospitalizované pacienty. Krátký koncert si přišly poslechnout a dětem poděkovat i místostarostka Renata Oulehlová s vedoucí odboru školství Barborou Bardonovou. A proč je vlastně symbolem sbírky Stonožka? Děti chtějí stejně jako stonožka stát na vlastních nohou a vzájemně si pomáhat.

Krátkou ukázku si můžete poslechnout ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …