Sokolov: Městská policie buduje nové Centrum prevence kriminality

15.08.2016 16:59

Centrum vznikne v přízemních prostorech radnice, které byly dříve pronajímány soukromému subjektu. Součástí nového střediska bude kromě moderní učebny i zázemí pro krizová řízení. Důvodů, proč se oddělení prevence kriminality přesune do větších prostor, je několik.

Sokolov: Městská policie buduje nové Centrum prevence kriminality
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

„Nyní máme učebnu pro děti a seniory v Domě dětí a mládeže. Díky tomuto přesunu ji budeme mít pod jednou střechou a větší prostory nám umožní nejen přemístění tohoto početného oddělení, ale také vybavení učebny moderními prvky, jako je interaktivní tabule nebo kino,“ přibližuje záměry velitel Městské policie Sokolov Petr Kubis.

„Městská policie Sokolov je svou filozofií zaměřena hodně na prevenci a k jejímu výkonu jsme chtěli mít také vhodné zázemí. Radnice nám dala po uvolnění prostor k realizaci tohoto projektu zelenou, a za to ještě jednou velice děkujeme,“ říká s radostí Hana Procházková vedoucí oddělení prevence kriminality. Centrum bude určeno jak pro nejmenší děti, tak i studenty či seniory. „Budeme si zde nejenom povídat o tom, jaké jsou povinné doplňky k jízdě na kole, ale také o dopravě a bezpečnosti. Děti si budou moci například vyzkoušet, jak probíhá střídání barev na semaforu. Budou zde i makety autosedaček. Pro děti různého věku máme k dispozici velkou magnetickou tabuli, kde budeme řešit běžné dopravní situace. Koupili jsme novou interaktivní tabuli a na ní budeme pracovat s programy ze Světa záchranářů, který s námi na prevenci spolupracuje,“ popisuje nové prostředky Hana Procházková.

Všichni se mohou také těšit na nové figuríny oblečené do výstroje složek Integrovaného záchranného systému. V prostorech nového centra bude umístěna telefonní budka, díky které se návštěvníci naučí správnému přivolání pomoci, a mnoho dalších moderních pomůcek k výuce. Ve velké konferenční místnosti vznikne prostor pro zázemí krizového řízení, či volebních komisí.

V současné době probíhají v novém Centru prevence kriminality stavební práce. Plánovaná přestavba by neměla přesáhnout částku jednoho milionu korun. Předběžná doba otevření je stanovena na podzim tohoto roku. O přesném termínu vás budeme informovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…