Sokolov: Mozaika na Staráku je poděkováním zdravotníkům

11.12.2021 18:05 | Tisková zpráva

Dvě mozaiky vznikly na Starém náměstí hned vedle kašny před kostelem svatého Jakuba jako poděkování zdravotníkům, ale rovněž další členům složek integrovaného záchranného systému. Symbolicky je tady odhalili starostka města Renata Oulehlová a místostarostové Ladislav Sedláček a Jan Picka.

Sokolov: Mozaika na Staráku je poděkováním zdravotníkům
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Kamínky jsou dílem obyvatel města Sokolov. Jako své poděkování je lidé přinášeli letos na jaře na náměstí Budovatelů. Poté posloužily k vytvoření trvalé vzpomínky na těžké období, spojené s bojem proti koronaviru.

„V posledních týdnech cítím smutek při čtení některých diskuzí či komentářů, nejen na sociálních sítích. Vždy, když si vzpomenu na první koronavirovou vlnu, tak mě i i přes to všechno špatné hřeje u srdce jedna věc. Jako lidé jsme drželi spolu a společně jsme různými gesty vyjadřovali úctu všem v první linii. Jenže jako bychom na to všechno teď zapomněli a hledali nějakého konkrétního viníka celé situace a svůj vztek i dlouhodobý smutek si vybíjeli na zdravotnících, kteří si to z mého pohledu vůbec nezaslouží,“ uvedl místostarosta Sedláček.

„Lékaři, zdravotní sestry a další nemocniční personál si už několik měsíců procházejí něčím, co si jen těžko my ostatní dokážeme představit. Pojďme prosím zahodit hejty, zlost a vrátit se k tak důležité psychické podpoře těch, kteří o nás pečují a ještě dlouho pečovat budou. Vždyť i tyto malované kamínky jsme s láskou tvořili právě pro naše zdravotníky. Opatrujte se prosím všichni do jednoho a vám milí lékaři a zdravotníci ze srdce děkuji za vaše nasazení a práci,“ poznamenal Sedláček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České Budějovice: Přeložka cyklostezky je dokončená, sportovní areál se bude dál rozvíjet

13:05 České Budějovice: Přeložka cyklostezky je dokončená, sportovní areál se bude dál rozvíjet

Tento týden byla dokončena důležitá stavba – přeložka cyklostezky u sportovního areálu Vltava. Ten b…