Sokolov: Strážníci městské policie hodnotili rok, nechybělo ocenění i povýšení

25.12.2021 21:04 | Tisková zpráva

Městská policie Sokolov hodnotila na slavnostním shromáždění končící rok a přitom nechybělo ani tradiční ocenění práce některých strážníků.

Sokolov: Strážníci městské policie hodnotili rok, nechybělo ocenění i povýšení
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Nejenom za výkon služby si převzala cenu „Strážník roku 2021“ Denisa Jandová. Strážmistr Michal Nyč byl poté za dlouhodobé dosahování vynikajících pracovních výsledků jmenován velitelem městské policie do čestné hodnosti vrchní praporčík.

Velitel strážníků Petr Kubis hodnotil rok 2021 jako nesmírně obtížný vzhledem k pandemii koronaviru. Městská policie tak musela zvládnout kromě běžné služby i spoustu povinností souvisejících právě s řešením pandemie, která citelně zasáhla Sokolovsko. Podotkl, že ale právě vzhledem k boji s koronavirem si mnozí lidé uvědomili, jak je činnost městské policie důležitá. Za největší problém považují strážníci chování lidé bez domova a obtížnou vymahatelnost práva.

„Můžeme jim dávat jednu pokutu za druhou, ale oni se tomu jen smějí. Nejen v tomto směru je nutná změna legislativy,“ poznamenal velitel Kubis. I přesto zintenzívnila městská policie v letošním roce akce zaměřené na potlačení negativních vlivů a zvýšení bezpečnosti ve městě.

Za pozitivní považuje Petr Kubis zvýšení rozpočtu pro městskou policii, které schválilo zastupitelstvo. Díky tomu bude možné navýšit početní stav městské policie o dva strážníky. Počítá se rovněž s modernizací vozového parku a dalšího vybavení městské policie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…