Sokolov: V MŠ Pionýrů zvedli bubeníci pirátskou vlnu

18.10.2022 12:18 | Tisková zpráva

Již podruhé jsme na palubě naší školky přivítali manželé Romanu a Martina Fojtíkovi z Institutu RM na Statku Bernard, kteří k nám zavítali v úterý 4.10.2022 a předvedli nám dechberoucí bubenickou show v pirátském duchu. A řeknu vám, byla to opět energie, zvedla se vlna emocí a všechny děti i nás naprosto uchvátila.

Sokolov: V MŠ Pionýrů zvedli bubeníci pirátskou vlnu
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Děti měly možnost se nejen seznámit s africkými bubny Djembe, ale také si ně dosyta zahrát a pocítit tu nádhernou atmosféru, která při skupinovém bubnování v podání Romanky a Martina vzniká. Pokud rozezníte dvacet takových bubnů dohromady, zazní zpěv a všichni vytvoří jedno ‘‘hravé těleso‘‘ můžete si být jisti husí kůží a příjemným pocitem, který celý tento program doprovází a přetrvává ještě dlouho po něm.

Vše je krásně namotivováno a přizpůsobeno i těm nejmenším dětem. V první řadě je tu obrovský zážitek, který je prožíván společně. Děti se zábavnou formou seznámily s bubny Djembe, Conga bubny, tibetskou mísou, šamanským bubnem a jinými libozvučnými nástroji. Zahrály si na africké bubny, zazpívaly, vyzkoušely si koordinaci pravé a levé ruky a svojí vlastní schopnost se soustředit. Uchem posluchače jde o příjemné společné muzicírování, které zasáhne tělo i ducha a může se stát velmi kvalitní terapií.

Pirátská vlna tedy opět smetla, v tom nejlepším slova smyslu, každého, kdo se v místnosti objevil. Nalézt společný rytmus je přátelé taková paráda, která nenechá nikoho chladným a když zrovna nemáte buben poblíž sebe, máte ho určitě ve svém srdci, které nám manželé Fojtíkovi se svým bubnováním vždy otevírají pro všechny.

Závěrečné objetí nám všem připomnělo, co je na světě nejdůležitější. Naši malí piráti už mají o své vlajce více než jasno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…