Sokolov: Z chemičky to bude hlučet, najíždí na novou technologii

20.01.2022 6:32 | Tisková zpráva

V chemičce Synthomer vzniká nové energocentrum. V této souvislosti budou ve čtvrtek 20. ledna a v pátek 21. ledna provedeny takzvané profuky parního systému, které jsou součástí najíždění nové technologie.

Sokolov: Z chemičky to bude hlučet, najíždí na novou technologii
Foto: wikipedia
Popisek: Sokolov.

Při této proceduře bude část páry vypouštěna do ovzduší.  Tato vysokotlaká pára bude způsobovat hluk lokálně až do výše 120 dB. 

Anketa

Podporujete plošné testování ve firmách?

13%
hlasovalo: 20677 lidí

„Profuky“ budou prováděny od 10 hodin v průběhu dne s přestávkami po několik hodin. "Omlouváme za způsobené nepříjemnosti a věříme, že nová technologie po jejím dokončení bude přínosem pro Sokolov, Těšovice, Královské Poříčí a celý region. Děkujeme za pochopení," uvedla mluvčí společnosti Martina Poštová.

Nový ekologický energetický zdroj vzniká v chemičce za zhruba 136 milionů korun. Jedná se o jednu z největších investičních akcí firmy v její historii. Cílem projektu je náhrada původního uhelného zdroje novým plynovým. Díky tomu se snížení emise CO2 o třetinu, významně klesnou emise dalších škodlivin a odběr vody z řeky Ohře. To je další zásadní přínos firmy Synthomer ke zlepšování životního prostředí v Sokolově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…