Společnost Lesy města Chebu loni dobře hospodařila

30.01.2018 16:45

Celkem 2144 hektarů lesa spravuje firma, kterou město stoprocentně vlastní. Loni vytvořila zisk téměř osm set tisíc korun.

Společnost Lesy města Chebu loni dobře hospodařila
Foto: archiv města
Popisek: Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Chebu

Společnosti Lesy města Chebu v čele s jednatelem Josefem Kubátem se daří. „Společnost v loňském roce vytvořila zisk téměř osm set tisíc korun. Vedle toho zaplatila městu nájemné ve výši 7,5 milionů korun,“ informovala místostarostka Chebu Eva Horná. „Byly splněny ve větší míře i plánované úkoly, naopak se nepodařilo dostatečně přiblížit skladbě jednotlivých druhů těžeb, z čehož vyplývá i výrazné nenaplnění plánované holiny, na kterou navazuje objem obnovy lesa. Je tedy jasné, že se dlouhodobě prohloubil rozdíl ve vyrovnanosti věkových tříd. Příčinu tohoto jevu je třeba hledat ve zpracování kalamit v letech 2008, 2011 a 2013,“ uvedla Horná.

Město Cheb vlastní 2144 hektarů lesa. Ke správě a pro hospodaření v těchto lesích si zřídilo společnost Lesy města Chebu s.r.o. a je jejím stoprocentním vlastníkem. Jednatel Josef Kubát stojí v čele společnosti od června 2016.

„Další pozitivní zprávou je fakt, že máme připravený ke schválení Lesní hospodářský plán na dalších deset let. Ten dává jasný směr činnosti této organizace. Dokument ještě musí schválit Odbor životního prostředí a zemědělství Krajského úřadu Karlovarského kraje v březnu nebo dubnu letošního roku,“ doplnila místostarostka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…