Šternberk: Rekonstrukce dětské knihovny

23.01.2018 18:15

Stěhováním knih, nábytku a dalšího mobiliáře začala v úterý 23. ledna plánovaná rekonstrukce dětského oddělení městské knihovny ve Šternberku.

Šternberk: Rekonstrukce dětské knihovny
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Stavební úpravy dětské knihovny budou zahájeny 1. února a potrvají do 15. března. Poté bude dodán do interiéru nábytek a nové židle, sedací kostky a další mobiliář. Zrekonstruovaná dětská knihovna bude mladým čtenářům opět zpřístupněna v dubnu. Aktuálně je v evidenci knihovny 350 čtenářů do 15 let.

Po rekonstrukci bude dětská knihovna vyhovovat současným technickým požadavkům a svým architektonickým výrazem lépe zapadne do výrazu zrekonstruovaného objektu Kulturního domu a bude korespondovat s knihovnou pro dospělé.

V prostorách knihovny bude opravena elektroinstalace, knihovna dostane novou podlahu a výmalbu. Na stavební práce naváže montáž nového nábytku – regály a police na knihy, časopisy, nový sedací nábytek. Napravo od vstupu do dětské knihovny bude prostor určen pro nejmenší čtenáře se sezením pro skupinové akce: podél boční stěny bude umístěno stupňovité podium k sezení dětí, ve stupních podia budou boxy pro uskladnění sedacích kostek.

Rekonstrukce je hrazena z prostředků města. Stavební úpravy provede za 471 tisíc korun Stavební společnost Navrátil s. r. o. z Prostějova, nábytek za 561 tisíc korun dodá společnost AMBRA Group s. r. o.  z Frýdku-Místku.

Provoz dětské knihovny po dobu prací bude omezen a částečně přesunut v náhradním režimu do oddělení pro dospělé.

Ke stěhování dětské knihovny přiložili ruku k dílu také zaměstnanci skupiny veřejně prospěšných prací, kteří si poradili i s přemístěním těžkého klavírního křídla do komorního sálu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…