Šternberk: Rekonstrukce dětské knihovny

23.01.2018 18:15

Stěhováním knih, nábytku a dalšího mobiliáře začala v úterý 23. ledna plánovaná rekonstrukce dětského oddělení městské knihovny ve Šternberku.

Šternberk: Rekonstrukce dětské knihovny
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Stavební úpravy dětské knihovny budou zahájeny 1. února a potrvají do 15. března. Poté bude dodán do interiéru nábytek a nové židle, sedací kostky a další mobiliář. Zrekonstruovaná dětská knihovna bude mladým čtenářům opět zpřístupněna v dubnu. Aktuálně je v evidenci knihovny 350 čtenářů do 15 let.

Po rekonstrukci bude dětská knihovna vyhovovat současným technickým požadavkům a svým architektonickým výrazem lépe zapadne do výrazu zrekonstruovaného objektu Kulturního domu a bude korespondovat s knihovnou pro dospělé.

V prostorách knihovny bude opravena elektroinstalace, knihovna dostane novou podlahu a výmalbu. Na stavební práce naváže montáž nového nábytku – regály a police na knihy, časopisy, nový sedací nábytek. Napravo od vstupu do dětské knihovny bude prostor určen pro nejmenší čtenáře se sezením pro skupinové akce: podél boční stěny bude umístěno stupňovité podium k sezení dětí, ve stupních podia budou boxy pro uskladnění sedacích kostek.

Rekonstrukce je hrazena z prostředků města. Stavební úpravy provede za 471 tisíc korun Stavební společnost Navrátil s. r. o. z Prostějova, nábytek za 561 tisíc korun dodá společnost AMBRA Group s. r. o.  z Frýdku-Místku.

Provoz dětské knihovny po dobu prací bude omezen a částečně přesunut v náhradním režimu do oddělení pro dospělé.

Ke stěhování dětské knihovny přiložili ruku k dílu také zaměstnanci skupiny veřejně prospěšných prací, kteří si poradili i s přemístěním těžkého klavírního křídla do komorního sálu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…