Šternberk: Stavba krytého bazénu běží podle stanoveného plánu

21.12.2021 14:17 | Tisková zpráva

Jednou z nejvýznamnějších a širokou veřejností velmi sledovanou investiční akcí je stavba nového krytého bazénu ve Šternberku. „Jedná se o jednu z finančně nejnáročnějších investic, která na území města v posledních letech probíhá, celkové náklady stavby činí téměř 170 mil. korun bez DPH," uvedl starosta Stanislav Orság.

Šternberk: Stavba krytého bazénu běží podle stanoveného plánu
Foto: wikimedia.org/Miloš Hlávka
Popisek: Šternberk

Stavbu pro město realizuje společnost STRABAG metodou Design and Build. Samotné stavební práce byly zahájeny v květnu letošního roku a lze konstatovat, že realizační harmonogram je plněn jak z časového, tak i finančního hlediska, vše s předpokladem ukončení prací na hrubé stavbě k přelomu tohoto roku.

Moderní víceúčelový krytý bazén s kapacitou 300 návštěvníků vyrůstá v sousedství nemocnice a nově postaveného atletického stadionu. Budovu krytého bazénu tvoří 25 metrový plavecký bazén se šesti dráhami splňující parametry FINA II, které jsou podmínkou pro možnost pořádání lokálních i národních plaveckých závodů, dále navazuje zážitková část, sousedící s hlavním bazénem a část wellness. V části wellness bude návštěvníkům k dispozici klasická sauna, finská sauna, ochlazovací bazén, relaxační část a venkovní vířivka.

Součástí zážitkové části bude výukový bazén, dětský bazén pro nejmenší a zážitkový bazén s relaxačními a regeneračními vodními prvky, jedním z prvků bude i „divoká řeka“. Chybět nebudou vnitřní a venkovní vířivky. Věříme, že nejen děti ocení v zážitkové části i 90 metrů dlouhý tobogán se samostatným dojezdem.

Anketa

Budete se o Vánocích omezovat při setkávání s přáteli a příbuznými?

14%
83%
hlasovalo: 27928 lidí

Zázemí bazénu bude vybaveno moderním vstupním systémem umožňujícím plynulý a pohodlný pohyb návštěvníků mezi jednotlivými částmi komplexu i možnost občerstvení v mokrém bazénu a wellness. Čekající doprovod bude moci dění v areálu sledovat z divácké galerie nebo v gastro části nacházející se v suché části bazénu.

Termín dokončení a předání objektu do zkušebního provozu je stanoven na podzim roku 2022.

Je důležité uvést, že výstavba krytého bazénu má vazbu na další nutné, tzv. vyvolané investice, z nichž některé již byly realizovány, např. stavba nové trafostanice za kotelnou nemocnice, proběhla rekonstrukce teplovodu pro budoucí připojení ke krytému bazénu, některé probíhají a budou pokračovat v příštím roce, což se týká zejména kompletní rekonstrukce ul. gen. Eliáše, která bude hlavní obslužnou komunikací pro příjezd ke krytému bazénu.

Město Šternberk rovněž usiluje o získání dotace na výstavbu krytého bazénu od Národní sportovní agentury.

Časosběrné video z výstavby krytého bazénu ve Šternberku najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

16:14 Kroměříž: Přesun pečovatelské služby pod sociální služby přinesl pozitivní změny

Pečovatelská služba Kroměříž je od letošního roku součástí příspěvkové organizace města Sociální slu…