Stonavští myslivci zvou na Hubertovou jízdu s polní mší a ukázkami sokolnictví

26.09.2017 10:04

Hubertova jízda a oslava Huberta ve Stonavě nabídne v neděli 1. října bohatý program. Pro veřejnost jsou připraveny ukázky sokolnictví a dovednosti jezdců, nebude chybět ani mše pod širým nebem a pohoštění z polní kuchyně.

Stonavští myslivci zvou na Hubertovou jízdu s polní mší a ukázkami sokolnictví
Foto: Wikimedia Commons
Popisek: Kostel. sv. Maří Magdalény ve Stonavě

„Tradici této jízdy a svatého Huberta jsme pod názvem Stonavské Hubertovy slavnosti obnovili před několika léty a pro atraktivní a pestrý program je to vyhledávaná akce nejen ze strany jezdců či lidi spojených s lesem, ale také široké veřejnosti z celého regionu,“ říká starosta Stonavy Ondřej Feber.

Sraz myslivců a koňáků je 1. října v 10 hodin na parkovišti před domem PZKO, odtud se v 10.30 vydá průvod k nedaleké kapličce svatého Huberta, kterou Stonavští postavili v roce 2014 svatému Hubertovi. Zde myslivci, jezdci a přátelé myslivosti pokloní svému patronovi. Ze stejného místa v 11 hodin vyrazí hon na symbolickou lišku.

Zájemci se mohou těšit také od 12.30 na polní mši s hudebním doprovodem trubačů a pěvců v areálu střelnice v sousední obci Karviná-Doly, kde stonavští myslivci mají také honitbu. Zúčastní se jí členové Mysliveckého sdružení Stonávka, řada sdružení z okolí, v tom také z Polska a Slovenska, další stonavské organizace a sokolníci. Od 13.30 jsou připraveny ukázky sokolnictví, zábavná a sportovní střelba se soutěžemi a občerstvení. Členové Mysliveckého sdružení Stonávka pro všechny navaří hrachovku z polní kuchyně a myslivci z Uničova napečou a dovezou koláče.

Svátek svatého Huberta, patrona jezdců a lovců, připadá každoročně na 3. listopadu. V různých jezdeckých stájích probíhají Hubertovy jízdy během října jako připomínka parforsních honů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…