Strakonice: Tradiční turnaj přilákal velké i malé stolní tenisty

08.04.2018 11:39

Tradiční Velikonoční turnaj ve stolním tenise pro malé a velké o Pohár Skupiny ČEZ v Číčenicích na Strakonicku už neláká pouze místní hráče. Do zdejšího hotelu U Polívků dorazili na jeho letošní jubilejní desátý ročník i hráči z okolních měst a obcí.

Strakonice: Tradiční turnaj přilákal velké i malé stolní tenisty
Foto: Strakonice.eu
Popisek: Strakonice

Jedním z nich byl například Jiří Jakš z Prachatic, jenž se stolnímu tenisu věnoval šest let jako člen TTC Libín. Ani tato průprava ovšem na místní borce nestačila. První místo v kategorii mužů obsadil Jakub Fodor, který se stal i absolutním vítězem celého Velikonočního turnaje, právě před Jiřím Jakšem a svým bratrem Patrikem Fodorem. Nejmladším účastníkem turnaje byl další „muž“ z rodiny Fodorů, tříletý Dominik.

V Číčenicích šlo ovšem více o zábavu, než o vítězství. Zhruba dvacítka hráčů se přišla, stejně jako diváci, příjemně pobavit a strávit společně se sousedy volné odpoledne. Turnaj byl součástí akcí pořádaných v rámci projektu Oranžový rok v okolí Jaderné elektrárny Temelín, kterým Skupina ČEZ podporuje sportovní, kulturní a společenské akce organizované obcemi v regionu.

„Tímto způsobem spolufinancujeme ročně více než dvacet různých akcí. Od tvořivých dílen přes různé výlety, tradiční akce jako je například Pálení čarodějnic či Silvestr, až po různé závody, turnaje nebo plesy,“ uvedla starostka Číčenic Renata Regálová a poznamenala, že prostředky z Oranžového roku jsou nesmírně důležitým zdrojem pro zajištění aktivního života obce, jejíž obyvatelé se do organizace jednotlivých akcí přímo zapojují.

„Velmi aktivní jsou v tomto směru členové místního Číčenického klubu, sboru dobrovolných hasičů, mysliveckého sdružení či Tělovýchovné jednoty Blata,“ konstatovala starostka.

V kalendáři nejbližších akcí s podporou z Oranžového roku už mají Číčeničtí naplánováno na 30. dubna Pálení čarodějnic, na 12. května Pochod o Číčenickou kočičku, na 2. června Dětský den a na 15. června oslavu Dne otců.

Obec Číčenice leží čtyři kilometry východně od Vodňan na důležité železniční křižovatce tratí České Budějovice – Plzeň a Týn nad Vltavou – Volary. Pod samosprávu obce spadají také místní části Újezdec a Strpí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…