Střetů s chodci přibývá, v Těšíně sílí prevence

16.01.2014 15:50

V celém Česku jsou poslední dobou časté střety s chodci jak na přechodech, tak i mimo ně. Podle policistů jsou zejména chodci stále nepoučitelní. Proto českotěšínští strážníci budou pokračovat v preventivních akcích.

Střetů s chodci přibývá, v Těšíně sílí prevence
Foto: tesin.cz
Popisek: Český Těšín

„Nechceme občany pokutovat za to, že špatně překračují silnici nebo se dostatečně nezabezpečují za tmy nebo šera tak, aby je řidiči viděli. Chceme jít cestou prevence. Pokuta člověka nepřesvědčí tak, jak přátelské popovídání a znázornění rizik,“ říká ředitel MP Český Těšín Petr Chroboczek.

Strážníci tak pokračují v ranním dozoru na přechodech u škol, kde chodcům pomáhají na frekventovaných místech bez nástrah přejít silnici. Stále pokračuje akce „za šera“, kterou jsme zahájili vloni. Cílem je mluvit s lidmi, kteří především v okrajových částech města chodí na autobus po krajnici a přesvědčit je, že bez použití reflexních prvků nebo svítilny jsou pro řidiče do poslední chvíle neviditelní. Všichni také dostali zdarma reflexní pásky na ruku nebo nohu.

„I díky podpoře médií se nám hojně hlásí občané, kteří si naše reflexní náramky vyzvedávají přímo na naší služebně. Zásoba pásků zmizela a my jsme nyní přiobjednali dvě stovky dalších. Kromě toho máme naplánovány další tematická setkání s dětmi ve školách nebo se seniory, které se týkají právě bezpečného pohybu v silničním provozu,“ říká preventista Petr Glaic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tesin.cz

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…