Šumperk: 3D tiskaři vyrábějí štíty pro lékaře

09.04.2020 11:38

Obyvatelé Česka spojilo nejen šití roušek, ale i výroba ochranných štítů na 3D tiskárnách. Jedna z těchto iniciativ ústy duchovního Sboru Církve adventistů sedmého dne Šumperk Daniela Huvara oslovila i město Šumperk.

Šumperk: 3D tiskaři vyrábějí štíty pro lékaře
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Rádi bychom prostřednictvím nejrůznějších informačních kanálů oslovili především lékaře a sociální služby a nabídnuli jim zdarma ochranné štíty. Tyto ochranné pomůcky vyrábějí dobrovolníci na 3D tiskárnách v Olomouckém kraji,“ uvedl Daniel Huvar.

Zájemci, tedy lékaři, zdravotníci a zástupci sociálních služeb a týmy integrovaného záchranného systému se mohou s žádostí o štít obrátit přímo na něj: tel.: 776 781 734, e-mail danielhuvar@seznam.cz. Po předchozí telefonické domluvě si je možné tyto štíty vyzvednout v Šumperku na adrese Janošíkova 3, pokud bude potřeba Daniel Huvar je osobně rozveze.

Komunita s názvem 3D TISKEM PROTI COVID-19 již vyrobila přes tisíc štítů. „Doktory, sestry, záchranáře, policisty, hasiče a další profesionály či dobrovolníky, kteří v těchto dnech slouží, je prioritou chránit. Naším cílem je vyrobit pokud možno co nejvíce ochranných štítů, které slouží proti šíření viru. Proto potřebujeme Vás 3D tiskaře, abyste pomohli s výrobou komponentů. Vyrobené kusy se zašlou do sběrných míst, kde se smontují a sterilizují. Kompletní výrobky se dále rozvezou do lékařských zařízení,“ píše se na stránce ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…