Šumperk: Cedule varují před novými “invazivními” druhy

03.05.2021 11:11

V lesoparcích Skřivan a Cihelna jsou nové informační cedule. Ty mají upozornit návštěvníky na to, že za nepříznivého počasí se do těchto míst nedostane svozová technika, a není tedy možné vyvézt odpadky ze zde umístěných košů.

Šumperk: Cedule varují před novými “invazivními” druhy
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Cedule umístěné v lesoparcích Skřivan a CihelnaO design cedulí se postaralo oddělení kultury a smyslem je odlehčenou formou poukázat na množství odpadků, které se objevuje v našich lesích a parcích. Mají také připomenout známé „co si do lesa přineseš, to si také odnes“, a nabádat tak k ochraně přírody.

„Byli jsme požádáni kolegy z komunálního oddělení, zda bychom jim s návrhem cedulí pomohli. Podobná tvůrčí činnost nám není cizí, a tak jsme rádi tuto výzvu přijali,“ říká Bohuslav Vondruška, vedoucí oddělení kultury a dodává, že cílem bylo cedule pojmout trochu jinak, než jen obvyklou formou zákazů a příkazů. „Snad tedy nejen trochu pobaví, ale hlavně pomohou s udržením pořádku,“ dodává Vondruška.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…