Šumperk: Desítky studentů zvelebují město a okolí

29.07.2023 11:31 | Tisková zpráva

Zhruba pět desítek studentů zaměstnávají během letních prázdnin komunální služby města a Podniky města Šumperka. Mladí pracují v parcích, na hřbitově, v areálu Tyršova stadionu i v městském lese.

Šumperk: Desítky studentů zvelebují město a okolí
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Dvojice studentek šumperského gymnázia Nikol a Jana dostala za úkol natřít lavičky a odpadkové koše v parku u Barborky, Beáta s Karin zvelebují hřbitov, kde zbavují plevele cestu a pěšinky mezi hroby. Komunální služby jim poskytly potřebné vybavení, včetně rukavic, dívky si vyslechly pokyny, co mají dělat, a daly se do práce.

Další skupina mladých brigádníků se pustila do čištění městského lesa, studenti budou rovněž zvelebovat Tyršův stadion nebo pomáhat při úklidu nové přístavby zimního stadionu a jeho okolí. „Vyděláme si nějakou tu korunu a zároveň strávíme část prázdnin smysluplnou činností,“ říkají brigádníci.

Vedení města si zájem studentů o letní brigádu pochvaluje. „Věřím, že mladí získají bližší vztah k městu, když zjistí, jaké úsilí je třeba vyvinout, aby naše společné okolí vypadalo krásně. Šumperk se pro ně stane atraktivnější a po dokončení studií se sem budou rádi vracet,“ uvedl starosta Miroslav Adámek. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

13:08 Kladno: Na městských sportovištích je letní sezona v plném proudu

Venkovní sportoviště na kladenském Sletišti a v jeho těsném sousedství se naplno probudily k životu.…