Šumperk: Folklorní festival nahradí jednodenní slavnost

28.07.2021 21:44

Milovníci folkloru se letos mohou opět těšit na Roztančenou ulici, v srpnu se po roční pauze opět sjedou do Šumperka folklorní soubory. Z pochopitelných důvodů se však musel mezinárodní festival převtělit do folklorní slavnosti, na kterou zavítají převážně tuzemské soubory. Vaření kotlíkového guláše však chybět nebude!

Šumperk: Folklorní festival nahradí jednodenní slavnost
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Pořadatelé se rozhodli uspořádat jednodenní folklorní slavnost 14. srpna v Pavlínině dvoře. Program odstartuje soutěž o nejlepší kotlíkový guláš, kuchaři se pustí do práce už v osm hodin ráno. Zájemci se mohou do soutěže přihlásit do 13. srpna, na e-mail kultura@sumperk.cz stačí zaslat název týmu a kontaktní osobu. Podrobné propozice jsou zveřejněny na webu ZDE.

Od 10:30 bude v Pavlínině dvoře kuchařům i návštěvníkům hrát Rabussa, její vystoupení budou doplňovat lidoví vypravěči. V 11 hodin pěší zónu obsadí tanečníci, uskuteční se zde oblíbené Roztančená ulice. V 11:30 se dění opět přenese do Pavlínina dvora, kde vystoupí pěvecký folklorní soubor Seniorky Šumperk.

Vyhlášení vítězů gulášové soutěže otevře ve 13:30 hodin odpolední program v Pavlínině dvoře. Úderem druhé vystoupí místní Senioři, litovelská Hanačka, Kordulka ze Starého Poddvorova a soubor Beskyd ze Zubří. Účast přislíbil i soubor z partnerské Nysy. V 17 hodin je naplánováno posezení u cimbálové muziky Matěje Kůrečky ze Starého Poddvorova a o dvě hodiny později celou akci uzavře ohnivá show Postrpoi.

Folklorní slavnost podpořilo město Šumperk a Olomoucký kraj, vstupné na slavnost je dobrovolné, za ochutnávku gulášů zájemci zaplatí 100 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

19:06 Aš: V cykloparku byl dokončen už čtvrtý singletrail, dlouhý skoro sedm kilometrů

V lesním terénu vrchu Háj byla nedávno dokončena stavba sedm kilometrů dlouhé přírodní trasy pro vyz…