Šumperk: Klášterní slavnosti oslaví pouto mezi Šumperkem a Vídní

18.09.2023 19:26 | Tisková zpráva

Slavnostní zakončení 17. ročníku festivalu Klášterní hudební slavnosti naplní letošní motto „Inspirace Vídní“. Skladby W. A. Mozarta a O. Kukala zahrají v sobotu 30. září v šumperském divadle laureátka Pražského jara Anna Paulová a Pražský komorní orchestr.

Šumperk: Klášterní slavnosti oslaví pouto mezi Šumperkem a Vídní
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Závěrečný koncert „Klášterek“, nesoucí název „Vídeň, Praha, Šumperk“, bude oslavou pomyslného propojení města Šumperka s Vídní. Laureátka Pražského jara klarinetistka Anna Paulová spolu s Pražským komorním orchestrem zahrají skladby Wolfganga Amadea Mozarta a současného českého autora Ondřeje Kukala. „Těším se, že i poslední koncertní večer naplní vysoká očekávání a publikum bude odcházet očarováno a spokojeno stejně jako ze všech ostatních šestnácti koncertů festivalu,“ libuje si ředitel festivalu Roman Janků.

Anna Paulová je nejlepší česká klarinetistka nastupující generace. Má za sebou spolupráce s předními orchestry a dirigenty, kromě laureátky Pražského jara získala mnohá další ocenění na domácích i zahraničních soutěžích. Pražský komorní orchestr patří mezi čtyři nejstarší komorní orchestry v Evropě, koncertoval doslova na celém světě a nahrál bezpočet titulů. Vstupenky lze koupit v tradičních předprodejích, on-line ZDE nebo na místě před koncertem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…