Šumperk: Lidé mohou relaxovat u nových tůní s odpočinkovou zónou

10.09.2021 18:18 | Tisková zpráva

Tři tůně s odpočinkovou zónou vznikly během čtyř měsíců v někdejším mokřadu v areálu nad bývalým Sanatoriem v příměstském rekreačním lese. Spolu s nedalekým lesním hřištěm se stává tato rekreační lokalita s názvem Čarovný les oblíbeným cílem procházek především rodin s dětmi.

Šumperk: Lidé mohou relaxovat u nových tůní s odpočinkovou zónou
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

V Čarovném lese byly vytvořeny tři tůňové biotopy, které přesně zapadají do zdejší přírody. Podpoří a zvýší se tak především biodiverzita a revitalizace přispěje i k zadržování vody v krajině. Do jedné z tůní byla osazena dřevěná kruhová mola různých průměrů, na které lze vstoupit a pozorovat život pod nebo na vodní hladině. Vznikla zde také odpočinková zóna s informační tabulí a se třemi lavičkami a odpadkovými koši.

„Spolu s nedalekým lesním hřištěm, které bylo dokončeno letos v červnu, zde vznikla pohodová rekreační zóna. Těší mne, že když lokalitu sám navštívím, vždy se setkám s výletníky, kteří se u mokřadů nebo u lesního hřiště zastaví,“ uvedl místostarosta Jakub Jirgl. Doplnil, že tůně jsou jen malou ochutnávkou toho, co v budoucnu čeká návštěvníky lesoparku Cihelna.

Do úprav mokřadu se firma Garden Forest Parkservice s.r.o., pustila začátkem května a hotové dílo předala městu na konci srpna. O naplnění tůní se již „postaraly“ srpnové deště. Součástí akce byla i dodatečná úprava zeleně v přilehlém okolí.

Investici za 690 tisíc korun realizovalo město s téměř stoprocentní evropskou dotací z Operačního programu Životní prostředí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…