Šumperk: Nové autobusové nádraží už nese stopy vandalů

11.06.2021 12:03

Zhruba desetičlenná skupinka mladých vandalů ve věku kolem patnácti let má na svědomí první škody na autobusovém nádraží. Jejich řádění zachytily kamery, záznam, který má městská policie k dispozici, byl předán státní policii.

Šumperk: Nové autobusové nádraží už nese stopy vandalů
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Stejná skupinka mladých, jež je vybavena kšiltovkami a bundami s kapucí přes hlavu, se na autobusovém nádraží shlukuje každý den kolem čtvrté hodiny odpoledne. Mladíci a slečny vždy vyčkají, až skončí provozní doba informační kanceláře ČSAD, poté se usadí v čekárně výpravní budovy. Když je pracovníci ČSAD z čekárny vykážou, přemístí se do přístřešku MHD.

Po odchodu party zůstávají na místě odpadky a zbytky jídla, členové skupiny vylézají na střechu staré výpravní budovy, pobíhají v jízdních pruzích před vjíždějícími autobusy, ve výpravní budově mají na svědomí prokopnuté dveře na toaletu.

„Autobusové nádraží je otevřené necelých šest měsíců, nečekali jsme, že se zde projeví vandalizmus tak brzy. Pokusíme se udělat vše pro to, aby již k dalším škodám nedocházelo. Město po dohodě s městskou policií zvýšilo na nádraží dozor, zvažuje i doplnění kamerového systému, aby byla krizová místa neustále monitorována,“ sdělil starosta Tomáš Spurný.

Dodal, že místní radnice žádá případné svědky, kteří mají informace, vedoucí k dopadení pachatelů vandalismu, aby své poznatky sdělili místní služebně Policie ČR nebo kterékoliv jiné v rámci celé republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…