Šumperk: Rada města hledá v rozpočtu úspory

02.04.2020 9:15

Přehodnocení rozpočtu a hledání maximálních úspor nyní zaměstnává vedení města Šumperka.

Šumperk: Rada města hledá v rozpočtu úspory
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Současná epidemiologická situace nás přiměla chovat se maximálně úsporně. Rozpočet na letošní rok musíme přehodnotit jak po stránce výdajové, tak příjmové. Čeká nás nelehké období, na které se musíme důkladně připravit,“ uvedl starosta Tomáš Spurný.

Město nyní bude zvažovat každou investici a každý další výdaj. Redukovat se budou dotace z rozpočtu města, ruší se některé soutěže a akce, provozní náklady se budou zeštíhlovat a hledat úspory na všech odborech. „Zároveň musíme vyčlenit peníze na nákup ochranných pomůcek a dezinfekce,“ dodal Tomáš Spurný. 

Doplnil, že hlavním úkolem vedení města je zajistit chod úřadu, aby si občané mohli vyřídit všechny neodkladné záležitosti. „Abychom předcházeli šíření koronaviru, rozhodli jsme se úřad rozdělit na dvě směny, které se nebudou potkávat. Tyto změny by lidé neměli zaznamenat, vše bude fungovat jako doposud. Lidé si zavolají na odbor, kde potřebují vyřídit svou záležitost. Úředník mu buď poradí nebo pokud to bude nutné, dohodne si s ním schůzku,“ popsal chod úřadu starosta. Zároveň doplnil, že platby například na registru vozidel či oddělení dokladů, je možné provádět pouze bezhotovostně platební kartou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

22:28 Jihlava: Územní studie tentokrát hledí do budoucnosti Henčova a Kosova

V nedávné době byly dokončeny dvě územní studie, které stanovují rozsah a způsob zástavby na plochác…