Šumperk: Skauti zařizují dílnu pro děti a hledají pomoc

12.12.2021 21:17 | Tisková zpráva

Skauti a skautky ze šumperského střediska usilují o finance z grantového programu ČSOB na vybavení rukodělné dílny pro děti.

Šumperk: Skauti zařizují dílnu pro děti a hledají pomoc
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

„Podařilo se nám postoupit do finále, a jsme tak velmi blízko získání finanční pomoci na náš projekt. Rádi bychom požádali o pomoc veřejnost, protože naše síly na vítězství stačit nebudou, každá podpora nám moc pomůže,“ uvedl Ondřej Hampl ze šumperského střediska Junáka.

V novodobé historii Šumperka žije skauting již přes 30 let, jeho oddíly prošlo již bezpočet holek a kluků, kteří zažili menší či větší dobrodružství. V Junáku fungují všichni vedoucí jako dobrovolníci. Snaží se pro děti připravovat pestrý program, který je rozvíjí v co nejvíce směrech. V současné době je v šumperských oddílech téměř 150 dětí.

„Opravili jsme ve Skautském domě místnost, která bude nově sloužit jako dílna pro děti s chutí tvořit. Abychom mohli začít vyrábět, potřebujeme ještě nakoupit vybavení a materiál. A právě v této snaze nám může pomoci veřejnost. Zapojili jsme se do kampaně s názvem ČSOB pomáhá regionům. Abychom v ní uspěli, musíme od veřejnosti vybrat co nejvyšší částku. Tato sbírka se uskuteční od 7. prosince do 6. ledna. Čím více financí vybereme od veřejnosti, tím vyšší dar získáme od ČSOB,“ vysvětlil Ondřej Hampl.

Skautům je možné přispět prostřednictvím webu ČSOB pomáhá regionům, také lze poslat jakoukoliv částku přímo na darovací účet 1017777101/0300, je nutné uvést variabilní symbol: 20210708. „Děkujeme všem dárcům, moc se těšíme na krásnou dílnu lákající vůní dřeva a zážitky, které nás při vyrábění čekají,“ dodal Ondřej Hampl.

Více o projektu se dozvíte ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

22:05 Olomouc: Dopřejte dětem léto plné zážitků, Fond pomoci pomůže zaplatit i letní tábory

Pomoc s vyššími náklady při plánování prázdninových aktivit dětí. I to je jedním z cílů sociální pol…