Šumperk: Strom už začal plnit dětská přání

28.11.2019 10:44

„Milý Ježíšku, moc si přeji panenku, ráda bych našla pod stromečkem plyšovou kočku, mé přání je dostat od Ježíška kosmetický balíček. Tato a další stovku přání pověsilo vedení města Šumperka, senátor Mirek Adámek a další hosté na Strom splněných přání. Tím zahájili stejnojmennou tradiční charitativní akci. Díky ní si tak lidé mohou zahrát na Ježíška a koupit dárek dětem opuštěným nebo ze sociálně slabých rodin.

Šumperk: Strom už začal plnit dětská přání
Foto: sumperk.cz
Popisek: Náměstí v Šumperku

„Jsem připraven se stát Ježíškem na poslední chvíli a ujmout se přáníček, která zůstanou nesplněna. Díky této akci je v Šumperku hodně lidí, kteří rozdávají radost. Jsem rád, že se k nim mohu připojit,“ uvedl starosta Tomáš Spurný.

Zájemci, kteří si chtějí zahrát na ježíška, si mohou vyzvednout přání v Informačním centru na Hlavní třídě v budově divadla. Poté, co dárek koupí a zabalí, jej spolu s přáníčkem donesou nejpozději 17. prosince zpět do centra. „Do balíčku může Ježíšek obdarovanému dítěti napsat i vzkaz. Letos jsme na stromek pověsili 104 dětských přání od 52 dětí,“ informovala místostarostka Marta Novotná.

Její kolega z vedení radnice Jakub Jirgl připomněl, že letos dostanou dárky děti z Dětského centra Ostrůvek ze Šumperka, z Domu pro osamělé rodiče s dětmi v tísni, který je součástí společnosti Pontis Šumperk, a děti ze sociálně znevýhodněného prostředí ze Šumperka. „Mezi přáníčky jsou praktické věci pro děti, samozřejmě zde nechybějí ani hračky, větší děti si přejí například i kosmetiku,“ doplnil Jakub Jirgl.

„Je důležité dělat radost dětem, které se ocitly v tíživé situaci, a navíc ne vlastní vinou. Stejně tak důležité je umět se podělit, a proto sem pravidelně přivádím své děti, aby si sami vybrali přáníčko a ze svého kapesného jej koupili,“ uvedl ředitel Pontisu, senátor Mirek Adámek.

Po slavnostním zahájení hosté navěšeli na stromek všechna přání. A sotva poodstoupili, návštěvníci vzali strom doslova útokem, vybírali přání, která chtějí splnit. „Na tuto akci chodím pravidelně každý rok, ještě ani jednou jsem nevynechala. Plnit přání již patří k mým pravidelným rituálům,“ prozradila jedna z návštěvnic.  

Strom splněných přání se koná v Šumperku každoročně od roku 2006. Zpočátku stával přímo na Hlavní třídě, čtvrtým rokem se na něj věší přáníčka v Informačním centru. Za dobu jeho existence se splnilo celkem 282 přání. V letošním roce se mezi partnery akce zařadilo Spotřební družstvo Jednota Zábřeh, které věnovalo dětem poukázky na nákup surovin potřebných pro pečení vánočního cukroví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…