Šumperk: Zrevitalizovaný prostor před Severkou bude slavnostně otevřen

18.09.2017 13:46

Slavnostní otevření nově zrevitalizovaného prostoru před Společenským střediskem Sever („Severka“) v ul. Temenické se uskuteční v pondělí 25. září 2017 od 10 hodin.

Šumperk: Zrevitalizovaný prostor před Severkou bude slavnostně otevřen
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

V roce 2014 byly zahájeny stavební úpravy objektu Spol. střediska Sever v ul. Temenické 5 v Šumperku. Jedná se o veřejnou budovu, ve které jsou poskytovány veřejné a sociální služby pouze neziskovými organizacemi. Na základě doporučení energetického auditu bude provedeno zmenšení oken a následné dozdění vzniklých otvorů, zateplení stávajícího obvodového pláště budovy, provedení zateplení střechy, výměna otvorových výplní a zateplení podlahy vystupující nad venkovní prostor.

Projekt byl spolufinancován Evropskou Unií - Fondem soudržnosti a Státním fondem životního prostředí ČR v rámci Operačního programu Životní prostředí, kdy město obdrželo 3 mil. dotaci. Od dubna letošního roku prošlo radikální proměnou také veřejné prostranství u střediska. Proměna zahrnovala: úpravu přístupu do prodejny potravin, zde vzniklo kaskádovité uspořádání se zelení, byl vydlážděn podchod a terasa. Tato revitalizace je hrazena plně z rozpočtu za necelé 4 mil. korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…