Šumperk má nejlepší „smart“ službu

24.07.2021 8:36

Ocenění nejvyšší z krajského kola soutěže Zlatý erb odvezli zástupci města Šumperk. V kategorii Smart City a nejlepší elektronická služba si místostarosta Jakub Jirgl a vedoucí oddělení informatiky Pavel Kouřil převzali první místo.

Šumperk má nejlepší „smart“ službu
Foto: Archiv autora
Popisek: Šumperk, pohled z radniční věžě

Město Šumperk si vítězství vysloužilo za nejlepší elektronickou službu, která lidem nabízí možnost elektronického zápisu do základních a mateřských skol. Autorem programu je Jaroslav Matušů z oddělení informatiky městského úřadu.

V kategorii webové stránky bodovaly mezi městy Zlaté Hory a mezi vesnicemi Vikýřovice. Všichni krajští vítězové třiadvacátého ročníku soutěže Zlatý erb postupují do celostátního kola. To se uskuteční letos na podzim.

Smysl soutěže Zlatý erb spočívá v detailním srovnání webů měst a obcí v České republice či v motivaci o dosažení co nejlepšího výsledku. Webmasterům a provozovatelům webů místních samospráv také poskytuje často nový pohled na podobu a úlohu webových stránek i užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování. Soutěž pořádá spolek Český zavináč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…