Svatba nad příbramským katastrem: Miliardář Karel Janeček se oženil ve vrtulníku

21.05.2015 10:00

Příbramská matrika zažila netradiční svatbu. Známý miliardář a geniální matematik Karel Janeček si společně s Mariem Mhadhbi 1. května 2015 řekli své „ano“ ve vrtulníku nad příbramským katastrem.

Svatba nad příbramským katastrem: Miliardář Karel Janeček se oženil ve vrtulníku
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

„Svatba probíhala v podstatě standardně. Jenom s tím rozdílem, že svatební obřad byl přerušen, svatebčané, svědci, oddávající, paní matrikářka s paní překladatelkou a někteří svatebčané se odebrali do vrtulníku, který se vznesl do výšky 1221 m, kde si ve 12 hodin a 21 minut tuniského času novomanželé řekli své ano,“ uvedl k této netradiční svatbě starosta města Příbrami Jindřich Vařeka, který snoubence oddával.

„Svatba ve vrtulníku byl můj nápad. Chtěl jsem říci ano ve vzduchu, ve třetí dimenzi,“ uvedl po svatbě Karel Janeček a dodal, že svatbu zorganizovali jeho přátelé. Ženich měl původně v plánu si pro nevěstu z vrtulníku skočit s padákem, ale z důvodu nepříznivého počasí to nebylo možné.

Na otázku, proč si svatebčané pro svoji svatbu vybrali právě Příbram, odpověděl starosta Jindřich Vařeka: „Protože naše příbramská matrika je velice pružná a také proto, že jsme dokázali vytvořit vhodné podmínky rychleji než jiná města.“

Obřad byl zajímavý především tím, že probíhal simultánně ve třech jazycích: v češtině, francouzštině a arabštině.  „I já sám jsem se snažil vést obřad ve všech těchto jazycích, což této události přidávalo na zajímavosti,“ uvedl dále starosta města.

„Svatba byla netradiční také proto, že si snoubenci nevyměnili snubní prstýnky, ale řetízky. Své ano stvrdili podpisem přímo ve vrtulníku,“ přidala podrobnosti obřadu vedoucí oddělení matriky, obřadů a slavností Městského úřadu Příbram paní Helena Ziopulosová.

„To, že svatba proběhla již 1. května, jsme nemohli prozradit dříve než pan Janeček, byli jsme vázáni mlčenlivostí,“ uvedl starosta města Příbrami Jindřich Vařeka.

„Moje životní láska se jmenuje Mariem. Je to žena pocházející z Tuniska, která žije v současné době v Paříži, ale bude žít zde v České republice,“ prozradil až po dvanácti dnech po svatbě Karel Janeček v rozhovoru pro DVTV.

Odkaz na exklusivní video naleznete zde: https://www.youtube.com/watch?v=62vNubitmn8

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

16:14 Jihlava: Den Země - v hlavní roli žabák i aprílové počasí

Jihlava oslavila Den Země. I přes nepříliš hezké počasí přišly na Masarykovo náměstí stovky návštěvn…