Světové Youtubery v Opavě zaujal špión

27.07.2018 19:01

Opavu navštívily dvě skupiny youtuberů a známých tvůrců obsahu o cestování na sociálních sítích. Ti v těchto dnech pobývají na mezinárodní konferenci TBEX v Ostravě, což je největší světové setkání svého druhu. Město pro ně připravilo krátkou prohlídku historického centra s průvodcem, výstup na Hlásku či ve spolupráci se Sportovními kurzy.cz aktivní program na Stříbrném jezeře.

Světové Youtubery v Opavě zaujal špión
Foto: Opava
Popisek: Opava

„Kromě toho jsme jim ukázali zámky v Raduni a v Hradci nad Moravicí či pro ně připravili degustační menu,“ řekl Jan Černý z Destinačního managementu Opavské Slezsko. Část programu pak byla vytvořena ve spolupráci se Slezskou univerzitou.

Podle průvodkyně Petra Ulbrichtové byli hosté z Opavy nadšeni. „Hodně se vyptávali na historii, 2. světovou válku, evropský kontext zdejších událostí či na budovy ve městě. Hodně je zaujala socha špióna na Dolním náměstí nebo třeba dělová koule na Hlásce,“ řekla průvodkyně s tím, že si aktivně vše fotili a natáčeli. „Je pro mě nesmírně vzrušující být na místě tak plném historie. Ožívají zde jména, o kterých jsem se učila na univerzitě,“ řekla známá kanadská novinářka Susan Korah.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…