Svitavy: Bezobalová prodejna ve městě

17.07.2019 8:33

Začátkem měsíce července vznikla na svitavském náměstí nová prodejna Čistá komůrka, která odpovídá moderním požadavkům. Jedná se o bezobalovou prodejnu a její chod je skutečně takový, jaký z názvu vyplývá. Donesete si vlastní nádobu, případně využijete tzv. skleněné banky přímo na prodejně (bez poplatku) a tu vám poté obsluha pomůže naplnit libovolným obsahem.

Svitavy: Bezobalová prodejna ve městě
Foto: svitavy.cz
Popisek: Svitavy

 Ve Svitavách se jedná o první obchod tohoto druhu a nabídka sortimentu je dosti široká. Zakoupíte zde mouku, těstoviny, sušené ovoce, cukr, sůl, koření, oleje, luštěniny, ořechy ale také drogerii. Čistá komůrka dokonce nabízí i některé bio potraviny a nechybí ani nabídka pro vegany.

„S manželem se zdravému životnímu stylu věnujeme poměrně dlouho a láska k přírodě je v nás obou od malička zakotvená.“ popisuje jako jeden z důvodů vzniku prodejny Gabriela Henčlová, spoluzakladatelka Čisté komůrky.

Prodejnu již měli delší dobu vyhlédnutou a domluvenou, nicméně kvůli rekonstrukci se otevření mírně odložilo. Společně s narozením dcerky dávala společně se svým manželem veškeré papírové podklady a se samotným předěláním prostorů prodejny na Náměstí míru pomáhala celá rodina.

„I když ze Svitav nepocházíme, tak jsem zde studoval a mám k městu velice kladný vztah. Manželku jsem přesvědčil argumenty, že se jedná o okresní město s největším počtem obyvatel v okolí, jde kulturně i vzhledově vzhůru a místní náměstí je kouzelné a krásné.“ dodává manžel Roman.

Čistou komůrku najdete na horní části náměstí Míru, tak ji neváhejte navštívit a podpořit ekologický prodej spotřebitelského zboží. Případně ji můžete sledovat i ZDE či ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…